En av SVT:s medarbetare satt fast i kön, och såg då en bil framför vända och köra rakt mot trafiken på en enkelriktad påfartsramp. Foto: Anders Magnusson

Bilar körde mot trafiken efter olycka på E6

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en trafikolycka på E6 i Malmö på lördagseftermiddagen blev det tvärstopp i trafiken. Då vände flera bilar och körde mot trafiken. 

– Det är tyvärr inte ovanligt att bilister vänder för att komma loss. Det kan skapa lika stora olyckor som den som orsakade trafikstoppet, säger Patric Fors, polisens presstalesperson. 

Det var vid 15-tiden på lördagen som en singelolycka inträffade på Yttre ringvägen norr om Sallerup. En bil blev hängande på mitträcket och började brinna. Köerna växte och växte. 

Kan ge böter

En av SVT:s medarbetare satt fast i kön, och såg då en bil framför vända och köra rakt mot trafiken på en enkelriktad påfartsramp. 

Ytterligare tre bilar gjorde samma sak längre bort. 

– Om man kör mot färdriktningen bryter man mot lagen. Det är ett brott som kan ge böter, säger Patric Fors vid polisen.

Det var vid 15-tiden på lördagen som en singelolycka inträffade på Yttre ringvägen norr om Sallerup. En bil blev hängande på mitträcket och började brinna. Köerna växte. Foto: Anders Magnusson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.