Foto: SVT/Mikael Nilsson

Taxibilar skadade av explosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade strax innan klockan tre på natten i ett industriområde i stadsdelen Johanneslust i Malmö. Två taxibilar och en intilliggande fastighet skadades i samband med detonationen.

– Det rör sig om mindre skador på både bilar och fastighet och eftersom sprängningen ägde rum i ett industriområde, är det ingen fara för allmänheten, berättar Kim Hild, pressinformatör på polisens länskommunikationscentral.

Polisens bombskydd har varit på platsen för att säkerställa att inget annat farligt finns kvar. Enligt polisen är platsen är avspärrad och bombtekniker kommer arbeta där under morgonen.

De skadade taxibilarna, liksom de taxibilar som brann på olika platser i Malmö den 13 december, är knutna till samma taxibolag. Den man som mördades i närheten av Möllevångstorget den 12 december hade kopplingar till samma bolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.