En av de taxibilar som brandskadades under natten. Bilden är bearbetad. Foto: Anders Magnusson

Flera taxibilar brann – polisen utreder samband med mordet

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot torsdagen brann fem bilar i Malmö, fyra av dem var taxibilar. Polisen utreder nu ett eventuellt samband mellan dem och onsdagens mord i Malmö.

Den mördade mannen hade kopplingar till ett av Malmös taxibolag,  flera av de bilar som brann inatt var knutna till det bolaget.  Han har tidigare varit involverad i maktkamper i Malmös taxivärld.

– Att bilar brinner oberoende av varandra förekommer, men att fyra taxbilar skulle brinna helt oberoende av varandra tror vi inte. Vi får reda ut vilket samband som finns, men att det finns ett samband det tror vi, säger Calle Persson på polisens ledningscentral till TT.

Utreder samband

Petra Stenkula på polisens utredningsenhet bekräftar att man utreder ett eventuellt samband med onsdagens mord.

– Men det är för tidigt att slå fast att ett samband verkligen föreligger, säger hon.

Enligt polisen rör det sig om separata bränder som misstänks vara anlagda. Första larmet om brand kom vid halv ett när det brann i en bil på Vougts väg på Rosengård. En bil som stod nära skadades också.

Den andra händelsen inträffade tjugo minuter senare på Högatorpsvägen på Höja. Den tredje på Professorsgatan i Hermodsdal tjugofem minuter efter den andra branden. Därefter brann också en bil på Ramels väg på Rosengård vid tretiden.

Polisen har skrivit anmälningar om skadegörelse genom brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet