Bilbränder även i Malmö och Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Medan ett flertal bilar brunnit i Göteborg under måndagskvällen rapporteras även två bilbränder i Malmö och två i Helsingborg.

Larmet kom till polisen 22.23 om att en bil brann på Rolfsgatan i Malmö. Kort senare kom ett nytt larm om att två bilar även brann på Hasselgatan. Det här kort efter att maskerade män hade rapporterats tända eld på ett flertal bilar i Göteborg under måndagskvällen.

– Det är inte helt ovanligt att vi har bilbränder här. Jag tror inte att detta har någonting med bränderna i Göteborg att göra. Men vi följer såklart det som händer i Göteborg och är det så att vi märker att det är någonting på gång så kommer vi såklart att reagera på det, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd.

Flera bränder i Helsingborg

När polisen kom fram visade det sig att det rörde sig om samma samma bränder. Någon bil hade aldrig brunnit på Hasselgatan utan det rörde sig om två bilar som brann på Rolfsgatan.

Strax före klockan 23 meddelade polisen att bränderna i Malmö var släckta.

Kort därefter rapporterades ytterligare två bilbränder i Helsingborg på Blåkullagatan. Bränderna var släckta innan midnatt. I båda fallen har polisen tagit upp en anmälan om skadegörelse genom brand.

Strax innan tre på natten rapporterades ytterligare en brand på Blåkullagatan i Helsingborg in till polisen. En mindre lastbil blev helt utbrunnen och en annan bil brann i inredningen.

Polisen tittar på samband

– Det är för tidigt att säga om det finns något samband mellan bränderna i resten av Sverige men det är klart att vi tittar nationellt på detta i nuläget, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen i Helsingborg.

– Vi kommer ha extra bevakning i området under dagen men framför allt under kvällen och natten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer