Jessica Nordkvist – en av de handfull kommuninvånare i Bromölla som samlats för att protestera mot planerade besparingar. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Bilprotest mot besparingsförslag som aldrig behandlades

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällens kommunfullmäktigemöte i Bromölla hade en handfull kommuninvånare samlats på parkeringsrutor utanför kommunhuset för att protestera mot planerade besparingar.

En av de bilburna demonstranterna var Jessica Nordkvist från Nymölla.

– Jag är här för att visa mitt missnöje med alla besparingar de ska göra på landsbygden, säger hon.

Tutade när punkten kom upp

På dagordningen inför fullmäktigesammanträdet stod för politikerna att ta ställning till en rad besparingsförslag – bland annat om huruvida mellanstadiet ska flyttas från Gualövs skola.

Demonstranternas plan var att ljudligt markera när punkten om besparingar kom upp för behandling. Själva fullmäktigesammanträdet kunde de följa på nätet.

– När vi hör Gualöv, Västanå eller Nymölla kommer vi lägga oss på tutan, säger Jessica Nordkvist

Beslut sköts upp

Mycket riktigt ljöd också signalhornen när ortsnamnen kom upp, men något beslut i frågan om besparingar kom aldrig. Fullmäktige beslutade efter en omröstning att bordlägga detta ärende, som kommer att behandlas vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.