Bombgruppen hos Köpenhamnspolisen innanför avspärrningarna. Foto: Nicolai Grant/SVT

Torg i centrala Köpenhamn spärrades av efter bomblarm

Uppdaterad
Publicerad

Köpenhamnspolisen spärrade under måndagseftermiddagen av Nytorv, ett torg som ligger längs shoppinggatan Ströget. Detta efter att ha funnit ett misstänkt föremål som misstänks kunna vara en bomb, skriver TV2 Lorry.

Vid 13.30-tiden uppmärksammade en medborgare polisen om ett misstänkt föremål på Nytorv i centrala Köpenhamn.

– Det såg ut som en kylväska med någon slags kablar som stack ut och våra poliser uppfattade också att det såg misstänkt ut, säger vaktchef Henrik Brix på Köpenhamnspolisen till TV 2 Lorry.

Nytorv ligger längs den populära shoppinggatan Ströget i centrala Köpenhamn. Foto: Google Earth

På Nytorv ligger Köpenhamns Byret, Danmarks största domstol.

Köpenhamnspolisens bombgrupp var på plats med bombhundar och bombroboten ”Rulle Marie”.

– När jag kom hit var det en större avspärrning kring hela torget och gågatan. De verkar ha lättat på avspärrningarna nu så att man kan gå på gågatan, säger SVT:s Nicolai Grant på plats.

– Jag hörde en smäll från där bombroboten var, så det verkar som de åtgärdat något. Det var ingen hög smäll utan mer metallisk, som att de kanske inkapslat föremålet eller så. Nu verkar det som att polisen packar ihop, säger han.

På sociala medier bekräftar Köpenhamnspolisen vid 15.40 att man kontrollerat föremålet och att det inte varit frågan om något misstänkt. Alla avspärrningar har därefter hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.