Boningshus på lantgård totalförstördes i brand i Knislinge

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades vid 13-tiden på måndagen om en brand på en lantgård i Gryt norr om Knislinge i Östra Göinge. När räddningstjänsten kom fram, var branden fullt utvecklad och huset gick inte att rädda.

Räddningstjänsten lyckades hindra spridning till andra byggnader på gården.

– Det var ett gammalt fint hus med tre, fyra intilliggande gårdslängor. När vi kom på plats hade det redan brunnit genom taket och så blåste det mycket samtidigt, så vi hade inte en chans att rädda huset, säger Johan Wendt, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, till SVT Nyheter Skåne

Brandstyrkor från Broby, Sibbhult, Arkelstorp, Tollarp, Kristianstad och Hässleholm deltog i släckningsarbetet. Ett trettiotal brandmän var på plats och bekämpade branden.

– Vi fick lägga all energi på att begränsa spridningen till de intilliggande byggnaderna och det lyckades vi med. Även brandflyget har varit här och flugit över området för att bevaka spridningsrisken. Vi har ett antal personer kvar på plats och ett par tankbilar som stannar över natten, säger Johan Wendt, yttre befäl.

Inga personer eller djur uppges ha kommit till skada i samband med branden.

– Vi lyckades också rädda en katt som hade blivit instängd, säger Johan Wendt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Göinge

Mer i ämnet