Flera polispatruller kallades till stugan utanför Höör där misshandeln skett i början på maj 2018. Foto: Mikael Nilsson

Sex anhållna för människorov utanför Höör

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under måndagskvällen till ett bråk utanför Höör. Det är mycket oklart vad som har hänt på platsen men en kvinna har förts till sjukhus och sex personer är anhållna misstänkta för människorov.

Klockan 19 larmades polisen till platsen efter ett bråk mellan ett antal personer. Enligt polisens yttre befäl på plats fördes en man till sjukhus med oklara skador. Men på tisdagsmorgonen berättar inre befäl i Kristianstad att det är en kvinna som förts till sjukhus.

– Vi utreder händelsen bland annat som människorov i nuläget och sex personer har anhållits, säger Martin Larsson inre befäl i Kristianstad.

En kvinna har berättat att hon blivit misshandlad och kvarhållen i ett hus utanför Höör mot sin vilja. Men Martin Larsson vill inte berätta mer om vad som har hänt eller vilka ytterligare brottsrubriceringar det kan röra sig om.

– Det är väldigt oklart vad som har hänt på platsen men ingen av de inblandade bodde där, säger Martin Larsson.

– Vi måste höra de misstänkta mer under dagen när de har fått sina försvarare.

Den skadade kvinnan är kvar på sjukhuset men hennes tillstånd ska inte vara livshotande.

Enligt uppgifter från måndagskvällen så började det brinna i en friggebod när polisen kommit till platsen. Polisen tror inte att branden uppstått av sig själv och utreder nu även den händelsen.

– Det kan vara tal om flera brottsrubriceringar, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen, till SVT på måndagen.

Flera patruller fanns på plats och spärrade av området. Under kvällen undersökte polisens tekniker platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.