Två kördes på i Kristianstad – nu söker polisen vittnen

Publicerad

Två personer blev påkörda efter ett bråk i Kristianstad. En av dem så allvarligt att han fortfarande vårdas på sjukhus. Nu efterlyser polisen vittnen till den brutala händelsen.

Natten mot onsdag urartade ett bråk i centrala Kristianstad. Enligt polisen slutade ett slagsmål med att en av de inblandade sätter sig i en bil och går till attack med bilen som vapen.

– Vittnesuppgifter pekar på att det börjat med att man slänger ord mot varandra, varpå handgemäng uppstår och det slutar med bilkörning där två personer körs på och skadas.

Fortfarande på sjukhus

En man hamnar under bilen och skadas så allvarligt att han två dagar senare fortfarande vårdas på sjukhus. En kvinna körs därefter på och även hon förs till sjukhus under natten. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

– Det är absolut ett grovt brott. Att köra på en människa med bil i en hyfsad hastighet kan innebära enorma skador och till och med att någon avlider. Till exempel av skallskador.

Tommy Börjesson beskriver händelsen som tumultartad med mycket folk i rörelse i området. Påkörningen inträffade i hörnet av Tyggårdsgatan och Östra Storgatan, mitt i centrala Kristianstad.

– Det var onsdagskväll och flera uteställen i området hade precis stängt. Vi är övertygade om att det fanns mycket folk i rörelse och det borde finnas de som gjort iakttagelser. Vi är givetvis intresserade av att komma i kontakt med dem, säger han.

”Enskild incident”

Han är tydlig med att påpeka att polisen ser händelsen som en enskild incident och varken är gängrelaterat eller terrorbrott.

– Polisen spärrade av området för teknisk undersökning under natten. De har hört ett antal vittnen och konsulterat övervakningskameror i Kristianstad. Ändå har man ännu ingen misstänkt för mordförsöket.

– Det är jättemycket kvar att göra och vi hoppas kunna komma i kontakt med de som varit på platsen och kan ha sett händelsen. I nuläget har vi ingen misstänkt eller gripen för dådet, säger Tommy Börjesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer