Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst på plats vid branden i ett flerfamiljshus i centrala Trelleborg. Foto: Mikael Nilsson

Brand i flerfamiljshus i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Trelleborg. Branden har av allt att döma startat i ett gatukök på bottenvåningen och branden var kraftig när räddningstjänsten kom till platsen.

Larmet kom till SOS vid kvart i fem. Huset på Algatan där det brinner har två våningar och det är lägenheter över gatuköket. Dessa hör ihop med gatuköket, används främst som omklädningsrum och har förstörts av rökskador.

– Det har inte kommit några rapporter om personskador, men branden är kraftig och har brutit igenom taket eller i alla fall ventilationen, säger Gustaf Sandell, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Syd.

– Det ligger ju också andra fastigheter vägg i vägg och just nu arbetar vi för att elden inte ska sprida sig i sidled.

Oklar brandorsak

Lägenheterna i fastigheten intill fick utrymmas av säkerhetsskäl, men någon ytterligare evakuering är inte aktuell, uppger polis och räddningstjänst.

– Det är planen i alla fall just nu. Vi har säkrat trapphusen så vi tror inte att det kommer att behövas, säger Gustaf Sandell.

Styrkor från Trelleborg, Vellinge, Klagstorp och Hyllie kommer att vara på plats åtminstone till lunch. På förmiddagen pågår arbete med friläggning och rivning. Branden har med största sannolikhet startat i gatuköket, men brandorsaken är ännu oklar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.