Lågorna slog upp från taket på restaurangen när räddningstjänsten kom fram till nöjesfältet. Foto: Mathias Øgendal

Kraftig brand på nöjesfältet Bakken

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen utbröt en kraftig brand i en restaurang på den anrika nöjesparken Dyrehavsbakken, norr om Köpenhamn.

Branden utbröt vid halv nio-tiden på onsdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen slog stora lågor upp ur byggnaden. Inga personer kom till skada, men parken fick evakueras på samtliga gäster på grund av den kraftiga branden, skriver danska Ekstrabladet.

– Vi kan inte ha gäster där när vi ska få branden under kontroll, säger Martin Bakke vid Nordsjällandspolisen till Ritzau.

Vittnen på plats berättar hur svart rök och flammor steg från restaurangbyggnaden, varpå omgivningen fylldes med rök. Sedan slog lågorna snart ut ur byggnaden.

Hotade klassiska berg- och dalbana

Bakken är världens äldsta nöjespark och öppnade 1583. Det är första gången i parkens historia som den håller öppet under det danska höstlovet.

Stora delar av parken är byggd helt i trä. Till en början fanns en oro för att branden skulle spridas vidare, men vid midnatt meddelande räddningstjänsten på sitt twitter-konto att det var under kontroll. Restaurangbyggnaden blev däremot totalförstörd.

Enligt danska TV2 pågår fortfarande på torsdagsmorgonen släckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.