En brand i en fristående byggnad på en gård utanför Hörby spred sig till en lastbil innan räddningstjänten lyckades begränsa den. Foto: Mikael NilssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Brand på gård utanför Hörby – spred sig till lastbil

Publicerad

En fristående byggnad på en gård utanför Hörby stod i lågor på söndagseftermiddagen. Branden spred sig till en lastbil och räddningstjänsten fick kämpa mot lågorna för att hindra ytterligare spridning.
– Vindriktningen var gynnsam, säger Daniel Frej, yttre befäl på räddningstjänsten Skåne mitt.

Klockan 13.34 fick räddningsstjänsten ett larm om en brand i Brunnslöv, strax utanför Hörby.

– Det var en mindre fristående byggnad som börjat brinna, ett förråd eller liknande. Det stod också en lastbil bara två-tre meter därifrån som också blev branddrabbad, säger Daniel Frej på räddningstjänsten.

Fick brinna ner

En gynnsam vindriktning och ett snabbt ingripande från räddningstjänsten hindrade branden från att sprida sig ytterligare.

– När jag kom till platsen hade de fått ner lågorna ganska bra och tillsammans med vindriktningen kunde de hindra branden från att sprida sig till bostadshuset, säger Daniel Frej på räddningstjänsten.

Inga personskador

Den fristående byggnaden var bortom räddning och fick under kontrollerade former brinna ner.

– Byggnaden gick inte rädda och har fått brinna ner men inga personskador har underrättats, säger Gunilla Jensen på SOS Alarm.

Klockan 14.20 var branden släckt. I nuläget vet man inte vad som har orsakat branden. Räddningstjänsten var kvar på platsen ytterligare någon timma för eftersläckningsarbete och att kontrollera att inga glödbränder uppstod efteråt.

En brand i en fristående byggnad på en gård utanför Hörby spred sig till en lastbil innan räddningstjänten lyckades begränsa den. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer