Polis och räddningstjänst var på plats vid ett äldreboende i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson

En gripen misstänkt för mordbrand i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen har det brunnit i två byggnader längs Lasarettsboulevarden i Kristianstad. Polisen har nu gripit en man i 35-årsåldern som misstänks för mordbrand.

– Vår hypotes är att branden har blivit anlagd utgående från de iakttagelser vi gjort och de uppgifter vi fått, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Branden har skett i ett företagshotell som inrymmer bland annat ett LSS-boende och en ungdomsmottagning men även flera privata företag med kontorsplatser.

– Vi har varit i kontakt med kriminaltekniker då det är rutin med en teknisk undersökning vid sådana här utredningar, säger Rickard Lundqvist vid 17.30.

En dryg halvtimme senare meddelar polisen att en man i 35-års åldern är gripen och misstänkt för mordbrand.

– Utredningsåtgärder på platsen har gjort att vi blivit intresserad av den mannen som befunnit sig på platsen. Han kommer att bli förhörd under kvällen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Kraftig rökutveckling

Det har brunnit i två olika byggnader och enligt polisen ska inga personer ha blivit fysiskt skadade. Inte heller byggnaderna ska ha fått några större brandskador men rökutvecklingen var kraftig under eftermiddagen.

Strax efter 18 på torsdagskvällen är polisen ännu kvar på platsen som är avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen.

– Vi förhör vittnen, säkrar spår och kartlägger eventuell kameraövervakning och annat som kan vara till hjälp, säger Rickard Lundqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer