Foto: Malmö stadVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brandattack mot Malmös socialtjänst

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på kort tid har socialkontoret på Hålsjögatan i Malmö utsatts för ett brandattentat. Under natten började en av kontorets bilar att brinna och en brandbomb kastades mot entrén.

– Vi ser att vi kan sätta ett samband mellan de här två händelserna, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen, till SVT Nyheter Skåne.

Bilen som brann totalförstördes och ytterligare en bil skadades. Brandbomben, en flaska med vad som tros vara brännbar vätska, hade missat det troliga målet och slocknat på marken utanför.

– Det är någon som har kört förbi med moped och kastat någon form av molotovcocktail, eller något liknande, mot fasaden, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

I nuläget har polisen inte gripit någon misstänkt person. Enligt Andreas Hulting rör det sig om flera gärningsmän. Händelserna rubriceras som skadegörelse.

– Vi har dem på film, säger Andreas Hulting.

Andra attacken

I juli utsattes samma kontor för en liknande attack och brandbomber kastades mot byggnaden.

– Vi gör en koppling till förra händelsen. Det har skett på samma ställe och på ungefär samma sätt, säger Erik Jansåker, lokalpolischef Malmö söder.

Han bekräftar att den tekniska undersökningen gett resultat och menar att de fortfarande jobbar med uppslag från händelsen i juli.

– Men vi har ingen misstänkt än, säger Erik Jansåker.

Säkerhetsskapande åtgärder

Polisen jobbar även tillsammans med socialkontoret med säkerhetsskapande åtgärder.

– Det är en tuff miljö att jobba i och det förekommer hot emellanåt, menar Erik Jansäter.

Om det finns en särskild händelse med hot inblandat i som kan kopplas till de båda brandbomberna vill han däremot inte gå in på.

– Det är extra allvarligt att ge sig på en sådan här typ av verksamhet, menar Erik Jansåker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer