Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bröder i Malmö pekas ut som ansvariga för ”termosbomber” Foto: TT

Bröder i Malmö pekas ut som ansvariga för ”termosbomber”

Uppdaterad
Publicerad

Det har sprängts minst 71 gånger i polisområdet region syd under året. Två brödrapar med bas i Malmö pekas ut som ansvariga för en hel del av det grova våldet och sprängdåden, enligt uppgifter till Veckans brott Redaktionen.

Under ett dygn i helgen som var skedde tre sprängningar i Malmö och under lördagen hittades en termos utanför ett hotell i centrala Malmö. Området spärrades av och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Många av dåden kopplade till varandra

Föremålet visade sig sedan vara ofarligt, men mellan januari och oktober i år har det sprängts 71 gånger i polisområdet region syd.

– Många av dåden hänger ihop med varandra, enligt underrättelser från polisen och mina källor, säger Joakim Palmkvist, redaktör för ”Veckans brott – Redaktionen” i programmet.

Uppgifter: Två bombfabriker i Malmö

Två brödrapar med bas i Malmö har under en lång tid pekats ut som ansvariga för en hel del grovt våld och för sprängningar av olika slag, enligt källor till Veckans brott.

– Och nu för de här termosbomberna, alltså när man packar sprängämnen i termosar och blåser av dem på olika ställen. Enligt polisuppgifter finns det två bombfabriker i Malmö. En av bröderna står nu inför rätta i Malmö tingsrätt och målet handlar om en lång rad sprängningar och bombbyggeri. Han pekas ut som uppdragsgivare och bombbyggare. Han och hans bror knyts också till sprängningen av skatteverket i Köpenhamn, säger Joakim Palmkvist i programmet.

Se hela programmet Veckans brott – Redaktionen här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer