Det var vid en cykelbana i Ögårdsparken som bullarna hittades, enligt Filip Annas, polisens presstalesperson. Foto: SVT/Arkiv/Polisen

Nya bullar med metallbitar i hittade vid cykelbana i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Åtta bullar med metallföremål i hittades under lördagsmorgonen vid en cykelbana i Ögårdsparken i Malmö. Bullarna är beslagtagna och ska undersökas.

Larmet kom in strax innan klockan sju på lördagsmorgonen.

– Det är en privatperson som har hittat åtta bullar vid en cykelbana i Ögårdsparken, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Hundbullarna i Malmö

Nu är bullarna tagna i beslag och ska undersökas för spårsäkring.

– Det handlar om att se om man kan hitta spår som kan leda oss till en gärningsperson.

”Helt beroende av vittnesuppgifter”

Polisen är även intresserad av tips från allmänheten, om någon har sett något misstänksamt i Ögårdsparken under lördagsmorgonen.

– Vi är helt beroende av vittnesuppgifter. Om man har gjort iakttagelser så är man välkommen att ringa till polisen. Allt är intressant, säger Filip Annas.

En brottsmisstanke om förgöring är nu upprättad. Det är att avsiktligen sprida något farligt, med avsikten att skada.

Tidigare i Ögårdsparken

Detta är inte första gången Ögårdsparken är misstänkt brottsplats när det handlar om ”hundbullar”. I december greps en kvinna efter att polisen larmats till parken. Hon släpptes senare på fri fot och brottsmisstankarna lades ner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brödbullar med bland annat glassplitter har lagts ut i Malmö de senaste åren. I videon får du en sammanfattning kring vad som hänt. Foto: Alexandra Alvlilja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbullarna i Malmö

Mer i ämnet