Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex personer fördes till sjukhus efter bussolyckan på E22 utanför Hörby. Hör SVT:s reporter Susanne Nord rapportera från platsen. Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Buss halkade av vägen på E22 – ung man livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har skadats allvarligt sedan en buss kört av vägen på E22 utanför Hörby på fredagsmorgonen. En man i 25-årsåldern uppges vara livshotande skadad.

– Sex personer har förts till sjukhus i Lund, Kristianstad och Malmö, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Första larmet kom vid 05.44 på  fredagsmorgonen och räddningsinsats pågår just nu. Bussen hade totalt 22 passagerare.

– Ett tiotal personer är skadade sedan en regionbuss som har halkat av vägen och ligger på sidan vid diket, säger Patric Nilsson, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten syd.

Fyra svårt skadade

Han berättar att alla 22 passagerare är ute ur bussen och tas om hand av ambulans och vårdpersonal på platsen. Enligt polisen är minst fyra av dem allvarligt skadade och förda till sjukhus med ambulans. Region Skåne uppger på sin hemsida att en man i 25-årsåldern vårdas på sjukhus med livshotande skador. Två kvinnor i 35–40-årsåldern är allvarligt skadade och en man i 60-årsåldern har lindriga skador. 

– Vi misstänker inget brott. Det är väglaget som orsakat olyckan, det är jättehalt i Skåne. Men trafikolyckan kommer utredas, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

E22:an i norrgående riktning var under morgonen avstängd för att underlätta ambulanstransport från olycksplatsen men vid halv åttatiden släpptes trafiken på igen.

Halt på vägarna

Trafikverket uppger att vägen stängts av i norrgående riktning mellan Fogdarp och Osbyholm under räddningsinsatsen. Under natten mot fredag snöade det i Skåne och det är på fredagsmorgonen väldigt halt på vägarna. SMHI har utfärdat en gul vädervarning när temperaturen ligger runt nollan och det väntas komma upp till 10 centimeter snö.

– Det är mycket halt i området och nu är det ett besvärligt trafikläge med långa köer på E22:an efter olyckan, säger Patric Nilsson.

Foto: Isac Lundgren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.