• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur olyckan gått till är inte helt klarlagt. Polisen är på plats och tar vittnesuppgifter. Även räddningstjänst och ambulans är på plats och trafiken kommer vara påverkad under arbetets gång. Foto: Maria Pettersson / SVT

Buss i kollision med personbilar vid Folkets park i Malmö – kvinna förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss och tre personbilar kolliderade vid 12-tiden på tisdagen på Amiralsgatan i Malmö. Fyra personer uppges vara skadade varav en kvinna förts till sjukhus.

– Vi har flera personer som är skadade där. De är vakna och talbara, säger Joel Johansson, vakthavande befäl på räddningstjänsten syd.

Räddningstjänsten uppskattar de skadade till fyra personer. Åtminstone en av dem har förts vidare med ambulans till sjukhus för kontroll.

Hur olyckan gått till är inte klarlagt.

– Det är lite oklart vem som har kört på vem och i vilken ordning, säger Joel Johansson.

Polisen tar vittnesuppgifter på plats och bistår räddningstjänst och ambulans i sitt arbete.

Trafiken är delvis blockerad under arbetets gång.

– Vi är på plats och ser till att räddningstjänst och ambulans kan göra det de ska. Sen ska vi försöka se hur det gått till och om någon eventuellt har brustit i sitt handlande i trafiken.

Kvinnans skadeläge är i nuläget okänt.

– Hon är i talbart skick, mer kan jag inte säga, säger Linus Steffensen, ledningsbefäl på räddningstjänsten syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.