Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken berättar att chauffören är djupt ångerfull efter det inträffade och hade en ”dålig dag” på jobbet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skånetrafiken: Chauffören ångerfull – hade en dålig dag

Uppdaterad
Publicerad

Skånetrafiken och bussbolaget Nobina backar nu efter incidenten när Amanda Hansson tvingades gå av bussen då chauffören ansåg henne för lättklädd. Chauffören själv är ångerfull och är avstängd tills vidare, men får behålla sitt jobb.

I ett pressmeddelande lägger sig Skånetrafiken platt efter kritikstormen sedan Amanda i fredags nekades åka med sin buss då hon enligt busschauffören hade för lite kläder på sig.

– Vi är tacksamma för att Amanda reagerade. Jag vill understryka att Skånetrafiken inte har några speciella regler för hur våra resenärer ska vara klädda, säger Pernilla Lyberg, produkt- och marknadschef på Skånetrafiken.

Ingen förklaring

Chauffören, som är anställd av bussbolaget Nobina beklagar händelsen men har ingen förklaring till sitt agerande.

– Föraren är ångerfull och det är en rutinerad förare och enligt bussbolaget Nobina som har pratat med honom säger han att han hade en dålig dag, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken till SVT Nyheter Skåne.

Busschauffören togs ur tjänst efter att händelsen uppmärksammades och är tills vidare avstängd från sitt arbete, som han dock får behålla.

– Han är erfaren förare och har kört buss i över 20 år. Nu kommer han få utbildning innan han kan återgå i tjänst, säger Linus Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer