Foto: Karl-Johan Hjertström

Stenkastning stoppar busstrafiken in till Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

Inga bussar kommer köra in till Kävlinge efter klockan 19.30 från och med måndagskvällen fram till onsdag kväll den här veckan. Det har Skånetrafiken beslutat efter förra veckans stenkastning mot bussar i Kävlinge.

– Nu har det kastats sten även i rondellen i Kävlinge och därför kommer vi att vända busslinje 122 redan i Löddeköpinge samt linje 123 redan i Furulund. Det här gör vi från och med klockan 19.30 ikväll fram till onsdag kväll. Därefter får vi utvärdera åtgärden i samarbete med polisen, säger Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken.

Det var på tisdagskvällen som en buss i Kävlinge fick två rutor sönderslagna efter stenkastning. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

– I fredags kväll hände det att någon kastade sten på en buss igen och vi måste sätta säkerheten först, säger Theresia Swanholm på Skånetrafiken.

Hur ska resenärerna ta sig in till Kävlinge på kvällen nu?

– Vi har inget annat alternativ. Så länge våra resenärer och förare utsätts för fara, kan vi inte trafikera området. Det är väldigt tråkigt när få förstör för så många, säger Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken.

SVT Nyheter Skåne har sökt polisen i Kävlinge för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.