Enligt polisen gömmer kriminella narkotika i livsmedelsbutiker. Foto: TT/Firas Razak

Butiker i Malmö kapas av kriminella

Uppdaterad
Publicerad

Flera livsmedelsbutiker i Malmö utnyttjas av kriminella som använder butiken för att gömma knark eller för att sköta försäljningen av droger.

Enligt polisen finns det flera fall i Malmö av butiker som blivit utsatta för gängkriminella.

– Vi har haft en butik i centrala Malmö som mer eller mindre blev kapad av gängkriminella personer. De tog över hela verksamheten och både hotade och misshandlade butiksägarens familj, säger Jens af Forselles, gruppchef i lokalpolisområde Malmö norr.

Gömmer narkotika

Vissa butiker används som gömställe för narkotika, så att de kriminella inte har något på sig när polisen kontrollerar dem.

– På vissa ställen i Malmö har vi en mer eller mindre öppen narkotikahandel. De personerna vill inte bli påkomna med narkotika på sig, då händer det att de går in i butikerna och gömmer narkotikan där tills vi lämnat platsen, säger Jens af Forselles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.