Charlotte Wechlin berättar i klippet om överfallet på hunden Arvidh. Foto: Isak Laurell/SVT

Charlotte och hunden Arvidh attackerades under promenad i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Under våren och sommaren har flera hundar och hundägare i Ystad attackerats när de promenerar på stan. Charlotte Wechlin och hennes hund Arvidh är två av dem som drabbats.

En tidig kväll i början av april är Charlotte Wechlin och hunden Arvidh ute och promenerar. När de korsar en gågata flyger en man på dem och börjar sparka Arvidh, vilket Ystads Allehanda är först med att rapportera om.

Hunden skriker högt, lirkar sig loss ur halsbandet och rymmer. Även Charlotte Wechlin försöker springa där ifrån, men mannen följer efter.

– Han trycker in mig mot en husvägg på gågatan, och där börjar han slå mig. Jag hinner känna och tänka: jag klarar inte det här, det kommer inte gå, säger Charlotte Wechlin.

Mannen släpper Charlotte först när en förbipasserande man blandar sig i, berättar hon.

Anmälts för fler attacker

Mannen som misstänks för attacken har polisanmälts för flera andra överfall på hundar och deras ägare i Ystad. SVT Nyheter Skåne har utan framgång försökt nå mannen för en kommentar.

– Eftersom han bor nära mig så ser jag honom. Det tar kraft ifrån mig att ingenting händer, säger Charlotte Wechlin.

Förundersökningsledaren Ann-Charlotte Svedlund skriver i ett mejl till SVT att hon hoppas att fatta beslut i åtalsfrågan under veckan.

I videon kan du höra Charlotte Wechlin om upplevelsen och om att behöva träffa den attackerande mannen regelbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.