Burlöv center. Foto: David Castor/Wikimedia

Coop Forum i Burlöv läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 60 anställda kommer att beröras när Coop Forum lägger ner sin butik i Burlöv. En lång period av ekonomiska förluster och svåra utsikter att bryta den negativa trenden blev droppen för verksamheten.

Butiken håller till i Burlöv Center och förhandlade ett tag med fastighetsägaren om att driva butiken på en mindre yta. Men förhandlingarna gick i stöpet och något hyresavtal kommer därför inte att förnyas, det skriver butiken i ett pressmeddelande.

Personalen informerades under onsdagen och dialog med facket har inletts om vad som ska hända med de 29 tillsvidareanställda och 27 visstidsanställda i butiken.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen, säger Patrik Levin, regionchef för Stora Coop i Skåne och Halland i pressmeddelandet.

Matbutikens kontrakt går ut den 30 juni men kan komma att finnas kvar ytterligare en tid och kommer även att utforska möjligheterna att driva en matbutik på en annan plats i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer