Dagen efter explosionen: ”Boende är chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagskvällens explosion i Rosengård är flera av de boende chockade när SVT Nyheter är på plats. Fönster upp till den sjätte våningen har skadats och i området bor det flera barnfamiljer.

– Alla är skakade. Det är traumatiskt för många, säger Malik Chaudhry som är ordförande för bostadsrättföreningen till det drabbade huset

– Det är inget du kan föreställa dig i din värsta mardröm och nu är det verklighet, säger Malik Chaudhry som är ordförande för bostadsrättföreningen till det drabbade huset.

Han befann sig ett par hus bort när det smällde och berättar att vardagsrummet skakade.

– Direkt visste jag att det inte var en vanlig smäll. Jag tänkte: ”hoppas det inte är något allvarligt” men magkänslan sa direkt att det var något väldigt stort, berättar han.

Fönster upp till den sjätte våningen har skadats efter en explosion i Malmö, natten mot fredag. Foto: SVT

Många barnfamiljer

Malik Chaudhry har haft fullt upp, förutom att ha kontakt med polisen och försäkringsbolaget så är det många av de boende som hört av sig för stöd.

– Alla är skakade. Det är traumatiskt för många, säger han.

Bomben tryckte in hela dörren och krossade rutor upp till sjätte våningen. Det ligger mycket glassplitter på marken. SVT har pratat med flera av de boende i huset. Alla berättar att de är chockade och många har haft svårt att somna. Det bor flera barnfamiljer i huset.

Se bilderna efter explosionen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.