Tusentals resenärer drabbades av den danska tågstrejken. Foto: Johan Nilsson / TT

Dansk strejk stoppade alla Öresundståg över bron

Uppdaterad
Publicerad

Alla Öresundståg över bron blev inställda i båda riktningarna. Detta på grund av en dansk strejk. Tusentals resenärer drabbades och tågen började gå igen klockan 15.

En tågstrejk bland danska lokförare stoppade tågtrafiken över Öresundsbron under måndagen. Enligt det danska tågbolaget DSB var det oklart när förarna skulle återuppta arbetet.

– Vi hoppades att de skulle börja köra nu på förmiddagen, men nu vet vi inte när de kommer att göra det. Vi kan bara vänta och se, sade en presstalesperson för DSB till SVT Nyheter Skåne.

Förvånade resenärer på centralstationen i Malmö på måndagsmorgonen. Foto: SVT

Under dagen var det länge oklart vilka tåg som skulle gå och inte. Först vid 15-tiden började tågen rulla igen, men med följdförseningar. Om strejken kommer att bryta ut igen är ännu oklart.

– Vi utgår från att tågen kör som normalt, säger Skånetrafikens presstalesperon Anna Fjellner.

Alla Öresundståg inställda

Vid 9-tiden på måndagsmorgonen stod det klart att alla Öresundståg över bron ställdes in.

– Först hade vi en prognos att den skulle vara igång igen klockan 10, men nu är den nya prognosen i eftermiddag, de enda tåg som går över bron är SJ:s, sade Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.