Nummer ska hjälpa danska torpare

Publicerad

Skatteverket ska nu hjälpa danska fritidshusägare med samordningsnummer – liknande personnummer. Något som ska lösa byråkratiska problem med internet- och mobilabonnemang.

Föreningen Danska Torpare som organiserar danska fritidshusägare i Sverige har drivit frågan om ett svenskt identifikationsnummer hårt eftersom det är en förutsättning för att kunna skaffa sig flera typer av abonnemang i Sverige.

Och nu har de fått gehör från den svenska regeringen, rapporterar nyhetsbyrån News Øresund, och Skatteverket ska se över möjligheten att ge husägarna så kallade samordningsnummer.

– Vi har fattat beslut om att vi ska få denna fråga löst och underlätta vardagen för våra danska torpare, sade Ewa Björling (M), svensk minister för nordiskt samarbete, på konferensen Öresundstinget i Köpenhamn.

Skatteverket utreder frågan för alla utländska fritidshusägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer