Anna Ingvarsson och Torbjörn Greorioff har båda bytt karriär under pandemin. Foto: SVT

De bytte karriär mitt i pandemin

Publicerad

När coronapandemin slog till förra våren var det många som blev av med jobbet. SVT Nyheter Skåne har träffat två av dem som bytte karriär mitt under pandemin.

För ett år sedan hade Torbjörn Gregorioff redan fått lämna sitt tidigare jobb som marknadschef på ett flygbolag. Och när pandemin slog till fick han bråttom att hitta ett nytt jobb.

– Många kompetenta personer förlorade sina jobb och då kände jag att man kanske inte ska sitta still och ta det lugnt utan kanske ut och fäktas lite på arbetsmarknaden, säger Torbörn Gregorioff.

Hans brinnande sportintresse har gjort att han nu bytt bransch helt. Nu arbetar han som regionchef på ett padelföretag. 

Skolade om sig

Anna Ingvarsson i Limhamn blev som många andra under våren först permitterad och tvingades sedan lämna sitt jobb på ett teknikföretag.

– Det var omtumlande till en början. Sedan vände det vilket sedan resulterade i en gammal romantisk dröm att bli sjuksköterska, säger Anna Ivarsson.

I januari påbörjade hon sina studier. Något som förmodligen inte hade varit aktuellt utan pandemin. 

– Det har fått mig att tänka till och ta steget som legat vilande under en längre tid, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.