Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sista dansen. Tobias Ekman är en av nöjesstället Tingvallas sista ägare. Foto: Anders Eeg-Olofsson/SVT

Efter 80 år – klassiskt dansställe går i graven

Uppdaterad
Publicerad

När Tingvalla gick i konkurs år 2010 lyckades Tobias Ekman och Philip Liedberg att hålla det vid liv i ytterligare tio år. Men nu läggs det anrika nöjespalatset i Tomelilla ned.
– Det är vemodigt så klart, men vi har inte haft någon annan möjlighet så som vi står nu i coronatider, säger Tobias Ekman.

I drygt 80 år har Tingvalla bjudit på musik och dans. Men när coronapandemin slog till blev man tvungen ställa in alla event och verksamheten blev för kostsam att driva vidare.

– Corona slog undan fötterna för oss, sen fanns det inte en chans att komma upp igen. Då är det bättre att sälja nu när vi kan än när vi blir tvingade, säger Tobias Ekman, Tingvallas sista ägare.

”Många vi lyckats roa”

Trots situationen idag ser han positivt på de minnen man skapat tillsammans med besökarna.

– Vi har gett järnet och lyckades hålla det vid liv i tio år till, och det känns jättebra. Så många vi lyckats roa under den tiden. Nämnaren för alltsammans är lycka och glädje, det har varit kul att driva det när man känner att folk har skoj. Det är det vi tar med oss härifrån, säger han.

Bostäder ersätter nöjespalats

Nöjespalatset har nu köpts av ett fastighetsbolag som planerar att riva byggnaden för att sedan ersätta området med bostäder. Under hösten kommer inredningen från Tingvalla att säljas på auktion.

– Alla ska få en chans att köpa med sig ett litet minne hoppas vi, säger Tobias Ekman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer