Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Foto: SVT

Stjernfeldt Jammeh: ”Det finns förslag som faktiskt gör ont”

Publicerad

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, menar att överenskommelsen mellan S, MP, L och C har för- och nackdelar.
– Det finns förslag som faktiskt gör ont och det finns förslag som man är nöjd med, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Hon vill egentligen inte recensera enskildheter i uppgörelsen, utan ser den snarare som en nödvändighet för att landet ska få en regering.

– Det går inte att komma ifrån att fördelningspolitiken och synen på arbetsrätten i uppgörelsen inte är socialdemokratisk politik. Samtidigt finns satsningar på välfärden, infrastrukturen och bostadspolitiken som är viktiga. Det måste ses som ett paket, säger hon.

Kommer att få förklara en del

Katrin Stjernfeldt Jammeh inser att det kan komma en debatt om huruvida socialdemokraterna har betalat ett för högt ideologiskt pris, men hoppas att väljarna har förståelse för det besvärliga läget.

– Jag tror att samtliga politiska partier kommer att få lägga mycket kraft på att förklara sina ställningstaganden, men samtidigt förklara att det parlamentariska läget gjorde att en uppgörelse var nödvändig, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer