De anställda på företaget har idag fått krishjälp efter att en 20-årig man avled efter en arbetsplatsolycka Foto: Mikael Nilsson

Efter dödsolyckan: ”Det har varit en sorgens dag”

Uppdaterad
Publicerad

Efter arbetsplatsolyckan på betongföretaget Starka i Södra Sandby har det varit en tung dag. En 20-årig kollega dog på torsdagskvällen efter att han blivit fastklämd i en maskin.

När de anställda på Starka kom till sin arbetsplats på fredagsmorgonen blev inte dagen som den brukar. Personalen samlades i grupper och blev informerade om vad som hänt kvällen innan.

– Mannen som förolyckades arbetade igår med en maskin som gör marksten. På något sätt fastnade han och klämdes ihjäl, berättar Krister Fahlström, vd på Starka.

De anställda har under dagen fått krishjälp och själva fått avgöra om de vill arbeta eller inte.

– Det har varit en sorgens dag, säger Krister Fahlström.

Utredning pågår

Under dagen har både polis och personal från Arbetsmiljöverket varit på plats för att utreda händelsen.

– Vi har varit på plats för inspektion, men kan ännu inte säga något om orsakerna till olyckan, säger Ulrika Scholander, sektionschef på Arbetsmiljöverket.

Även företaget gör nu en intern utredning.

– Vi ska försöka ta reda på varför detta kunde hända och göra en egen analys, säger Krister Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.