Trulsfeber i Eslöv inför VM-finalen i natt

Uppdaterad
Publicerad

Alla visste att han var en stor talang men att han redan nu skulle ha chansen att bli världsmästare – det trodde få. Men nu är Truls Möregårdh i final och i hans hemmaklubb fattar de knappt vad om har hänt.

– Han var i bra form innan han åkte men att han var så här bra trodde jag inte, säger tränaren Mattias Andersson.

I en plåtlada i utkanten av Eslöv är träningen i full gång. Alla har varit uppe i natt och tittat på hemmasonen Truls Möregårdhs framfart. Att deras Truls nu är i VM-final i bordtennis känns overkligt.

– Truls är ju totalt orädd och nu möter han ju världsettan Fan Zhendong från Kina och jag tror att chanserna är 50/50, säger Mattias Andersson, tränare Eslövs AI BTK.

Rankad 71:a i världen

Inför VM var Truls Möregårdh rankad 71:a i världen och under turneringen har han visat mognad när han kommit tillbaka från flera underlägen och besegrat flera världsstjärnor på vägen till VM-final.

– Han är 19 år och i VM-final och för ett år sen hade han precis opererats. Han har ett otroligt huvud och tar jobbet stenhårt varje dag, säger Malte Möregårdh, som är storebror och tränare till Truls.

– Det är helt otroligt och väldigt roligt. Inatt kommer jag vara bänkad framför TV:n och det hoppas jag att alla andra också är, för det kommer bli väldigt spännande, säger kompisen och klubbkamraten Rebecca Muskantor.

Finalen avgörs natten till tisdag svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.