Ingrid Carlqvist var med på mötet i Lund. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

”Det var en väldigt uppjagad situation”

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Carlqvist, vice ordförande i den nybildade föreningen Det fria Sverige var på plats i möteslokalen under lördagseftermiddagen.

Enligt henne hade lokalen bokats av en privatperson som bjudit in föreningen att delta. Efter ungefär en halvimme dök ett antal maskerade personer upp utanför huset, och två deltagare från mötet attackerades, berättar Ingrid Carlqvist.

– Jag ringde polisen, det var en väldigt uppjagad situation, säger hon till SVT Nyheter.

En av de män som attackerades berättar att de maskerade personerna tog sig in i huset. Där ska de ha slagit honom med knytnävarna.

– Det var inne i trappuppgången. Med tanke på att de var tjugo mot två insåg vi att vi inte hade så bra chanser, säger han.

Personerna ska sedan ha lämnat platsen. Två anmälningar har gjorts i samband med händelsen. Den ena gäller misshandel, och den andra grov misshandel.

– Från vår sida var det inget våld. Vi försvarade oss bara, berättar en av männen som attackerades.

– Vi är naturligtvis ledsna för att vi inte hade bättre säkerhet. Jag gjorde dumheten att tro att Sverige hade blivit bättre, säger Ingrid Carlqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer