Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Något har detonerat på Lugna gatan i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Detonation i centrala Malmö: ”Vi hörde en jättehög smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Något har detonerat vid en port i ett flerfamiljshus på Lugna gatan i centrala Malmö.

Larmet kom in till polisen klockan 20.26 under torsdagskvällen.

– Vi hörde en jättehög smäll. Dörrarna till huset är förstörda. Det är rök i trapphuset, säger Susanne Lundin som bor i huset.

– Vi fick in flera samtal om att något detonerat. Man har hört en hög smäll och sett rök, berättar Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Både polis och räddningstjänst ska vara på plats och har satt upp en avspärrning. Det är ännu oklart vad det är som har detonerat.

– Vi spärrar av och vi har beställt nationella bombskyddet, säger Evelina Olsson.

Vid 22-tiden var bombskyddet klara på platsen och teknikerna påbörjade sitt arbete. Polisen genomför också dörrknackning i området.

Ingen ska ha skadats. Polisen söker efter en eller flera gärningsmän.

Skadorna på fastigheten var omfattande och enligt polisen rör det sig om en kraftig sprängladdning.

– Vi tror att det är sprängladdning inte fyrverkeri. Enligt de första uppgifterna kan det vara en ganska kraftig laddning, säger Calle Persson, polisens presstalesperson region syd.

Han berättar att det finns övervakningskameror i området och de ska nu gås igenom i jakten på gärningsperson. Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.