Polisen skickade efter bombgruppen sedan en hög smäll hörts i samband med en bilbrand. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Mikael Nilsson/Anders Eeg-Olofsson (SVT)

Detonation i Staffanstorp – bombgruppen undersökte

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig smäll hördes tidigt på onsdagsmorgonen i Staffanstorp i samband med en bilbrand. Polisen spärrade av och tillkallade bombskyddsgruppen. Skador på bilen tyder på att det varit någon form av detonation.

Polis och räddningstjänst har varit på plats på Järnvägsgatan i Staffanstorp under stora delar av morgonen. Boende i området hörde en detonation i samband med bilbranden och platsen spärrades av. Bombskyddsgruppen tillkallades och skickade in sin bombrobot. Om den fört ut något föremål är okänt.

Ingen hotbild

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Enligt polisen är det en personbil som brunnit. Mannen som bor i huset som bilen stod utanför, säger till SVT att den inte tillhör honom. Han säger också att det inte finns någon hotbild mot honom.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.