Detonationen inträffade på andra våningen på Klagshamnsskolan. Foto: Mikael Nilsson

Detonation inne i Malmöskola

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av detonation inträffade inne i Klagshamnsskolan i Malmö vid 21.30-tiden på fredagskvällen.

Detonationen gick av på andra våningen, i en del av skolan där det finns elevskåp. Detonationen upptäcktes genom ett automatiskt brandlarm.

– Räddningstjänsten skickas dit, när de kommer fram och ska undersöka vad som har utlöst larmet ser de att det finns skador invändigt, och lukt som tyder på att något har detonerat. Det är då man tillkallar polis, säger Rickard Lundqvist vid polisen.

Ingen person är skadad och ingen brand uppstod.

Oklart vad som detonerat – bombskyddet undersökte

Polisens nationella bombskydd kallades till skolan för att undersöka detonationen.

– Deras uppgift är alltid att undersöka om det kan finnas något mer farligt, något mer som kan detonera, och göra platsen säker. Det är deras främsta uppgift, säger Rickard Lundqvist till TT.

Så sent som på lördagsmorgonen var det fortfarande oklart vad som detonerat.

– Men insatsen på skolan är helt avslutad i alla fall, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Inbrott i skolan

Enligt skolans rektor har någon eller några gjort inbrott i skolan och placerat det som exploderat i ett öppet skåp. Polis har sökt igenom skolan och undersökt så att det är säkert att komma dit på måndag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.