Foto: Johan Nilsson/TT

Pyroteknik orsaken bakom detonationen i Vellinge

Uppdaterad
Publicerad

En detonation inträffade i ett radhus i Vellinge under natten till söndagen. Flera personer vistades i huset när detonationen inträffade, men ingen skadades i samband med händelsen. Bombskyddet bedömning – pyroteknik orsaken till detonation.

Detonationen inträffade strax innan klockan tre på natten. Det ska enligt polisen röra sig om en hög smäll som hördes lång väg. Larm till polisen kom in från flera områden i samhället.

– Flera rutor har blivit skadade i samband med den här detonationen, men ingen av de boende i huset ska ha blivit skadad, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen till SVT.

Finns det några kända hot mot någon av de boende i huset?

– Det är såklart något vi tittar på, men inga uppgifter vi har i nuläget.

Enligt polisen ska det bo en familj på adressen.

– Vad vi vet så är det en vanlig familj som bor där, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen.

Bombskyddet är på plats

Polisen har i nuläget ingen information om hur många som befann sig i huset vid tillfället.

Platsen spärrades av och nationella bombskyddet samt polisens tekniker åkte till platsen och kommer att arbeta i Vellinge under dagen. Vid 10-tiden lämnade polisens tekniker och bombskyddet platsen. De ska nu vara klara vid radhuset och avspärrningarna är nu hävda.

Ny bedömning

Bombskyddet har gjort en bedömning kring vad som orsakat detonationen och konstaterar att det är någon form av smällare som använts.

– Man har bedömt att det är någon form av pyroteknik som har använts. Men det är fortsatt samma brottsrubricering, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen finns ingen misstänkt i nuläget.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.