Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detonation vid trapphus i Rosengård Foto: Mikael Nilsson

Detonation vid trapphus i Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i ett flerfamiljshus på Rosengård i Malmö under onsdagskvällen, där ett trapphus har fått stora skador. Polisen och bombskydd tillkallades och ett stort område spärrades av. Även denna sprängning har personkopplingar till den senaste tidens våldsdåd i Malmö.

Larmet kom vid 19:52 på onsdagen sedan polisen fått in flera samtal om en hög smäll.

-  Vi kan konstatera att inga personer kommit till skada, däremot har trapphuset fått större skador. Just nu pågår en räddningsinsats och vi försöker samla in information från boende, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, bekräftar för SVT Nyheter att det har skett en explosion. Vidare uppger han att fyra personer satt fast i en hiss i bostadshuset när det small. 

– De har kommit ut till synes oskadda, säger han.

– Vi arbetar nu med att försöka klarlägga vad det ska ha varit som har exploderat, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Tredje explosionen sedan i fredags

Det är den tredje detonationen i Malmö sedan i fredags. Senast under onsdagsmorgonen inträffade en kraftig explosion utanför ett flerfamiljshus vid Gröndal i Malmö.

I fredags förra veckan skedde en explosion vid ett bostadshus – även den i Rosengård. Ingen person skadades men både entrén och trapphuset fick stora materiella skador.

En bomb placerades även i Limhamn på fredagskvällen, men den detonerade inte.

Polisen kommer att utreda om det finns något samband mellan explosionerna.

– Vi misstänker ingen i dagsläget och samtidigt kan vi inte konstatera att det finns en koppling till tidigare sprängningar, säger Patric Fors till SVT Nyheter Skåne.

Kopplingar mellan dåd

Dessutom skedde ett våldsdåd i Bunkeflo i torsdags förra veckan, då en bil besköts från en annan bil.

Enligt uppgifter som SVT tagit del av finns det personkopplingar mellan en skjutning i Bunkeflo förra veckan och fredagskvällens explosion på Rosengård, bomben som placerades på Limhamn, explosionen vid Gröndal under onsdagsmorgonen och den senaste sprängningen på Rosengård.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Rosengård efter en explosion i ett trapphus i ett bostadshus. Foto: Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer