Lund och Malmös gymnasieskolor inför distansundervisning. Foto: TT/Berit Roald

Distansundervisning på Malmö och Lunds gymnasieskolor efter lovet

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Lunds och Malmös högstadier och gymnasieskolor får stanna hemma och plugga på distans i nästa vecka.

– Vi följer rekommendationen från Region Skåne, säger Annika Anjou, kommunikationsstrateg i Malmöstad.

Smittspridningen av covid-19 har inte gått ner i den takt som Smittskydd Skåne önskar sig. Därför gick Region Skåne under tisdagen ut med en rekommendation att alla elever på högstadiet och gymnasiet ska ha distansundervisning veckan efter sportlovet.

– I Malmö blir det elever på gymnasiet som får undervisning på distans men vi fortsätter med de undantag som Folkhälsomyndigheten har ställt upp, säger Annika Anjou.

Det rör sig bland annat om praktiska moment, examinationer och elever med särskilda behov som får fortsatt undervisning i skolan.

Under veckorna 10-13 blir det distansundervisning för vissa gymanasieelever medan andra får närundervisning i skolan enligt den modell som funnits i Malmö sedan början på februari.

Lundaelever får också läsa på distans

Även Lunds kommun beslutade under tisdagen att utbildning för högstadier och gymnasieskolor kommer att ske på distans efter sportlovet, åtminstone under vecka 9. På gymnasierna är det sedan tänkt att högst en tredjedel av eleverna ska vara tillbaka vecka 10, precis som upplägget har varit på sistone.

Precis som i Malmö finns undantag vid praktiska moment, examinationer och gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Distansundervisning rekommenderas efter sportlovet Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer