Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dödsolycka på gymnasieskola kan ha filmats – polisen utreder Foto: Ebba Torstensson

Dödsolyckan på gymnasieskola kan ha filmats – utreds av polis

Uppdaterad
Publicerad

En elev på Carl Engströmsgymnasiet i Eslöv föll under måndagen ner från taket på skolan. Polisen kan bekräfta att det har spridits en film där en person befinner sig i en utsatt situation.

Det var under måndagen som en polis anmälde att en film på personen ska ha spridits på sociala medier.

– Det har i samband med detta spridits en film på sociala medier som innefattar en person som befinner i en väldigt utsatt situation. Det misstänkta brottet är olaga integritetsintrång, säger Pierre Johnsson. polis i Eslöv.

Fick HLR på plats

SVT har sett ett kort utdrag ur en film som under måndagen spreds på sociala medier men som nu är borttagen. Där syns hur pojken får hjärt- och lungräddning av vuxna personer utanför skolans huvudentré.

– Vi beklagar djupt den tragiska händelsen i måndags då en elev av okänd anledning föll från fjärde våningen på vår gymnasieskola. Våra tankar går till eleven, hans familj och vänner och skolans elever. En polisutredning pågår. Vi vet idag inget mer och uttalar oss därför inte vidare om olyckan, skriver Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef för barn och ungdom i Eslövs kommun.

Går vidare till åklagare

Under torsdagen väntas en åklagare ta över ärendet. Fram tills dess letar polisen efter filmen för att använda som bevismaterial.

– Det är en åklagaren som kommer bedriva förundersökningen vidare eftersom den är så pass omfattande, säger Pierre Johnsson.

Diskussioner i sociala medier

På sociala medier delas flera inlägg om händelsen där flera personer skriver att alla tankar går till familjen. I kommentarsfälten visas även upprörda känslor från personer i Eslöv angående det som har hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer