Maja Suslin / TT Foto: Maja Suslin / TT

Dopning gav försenat svenskbrons

Uppdaterad
Publicerad

Malmö AI kulstötaren Wictor Petersson har tagit JVM-brons – ett år för sent. 18-åringen kom först fyra men sen den polske guldmedaljören testats positivt i ett dopningstest får han bronset.

18-åringen kom fyra vid JVM 2016, men nu har Internationella friidrottsförbundet meddelat att polske guldmedaljören Konrad Bukowiecki har diskvalificerats efter att ha lämnat ett positivt dopningstest.

Därför tilldelas Petersson i efterhand en bronsmedalj.

”De första uppgifterna om att det fanns en dopingproblematik kring kulvinnaren kom redan i höstas, men det definitiva beskedet har dröjt. Därför känns det bra att det nu är klart att Wictor får sin medalj – den är han välförtjänt. Samtidigt är det djupt beklagligt att doping uppenbart förekommer i juniorsammanhang”, säger Svenska friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson i ett pressmeddelande.

Konrad Bukowiecki testade positivt för ämnet higenamine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.