Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två demonstrationståg och MFF-supportrar som laddade upp för cupfinalen. Det var mycket folk runt Möllan i Malmö när vår reporter Julia Wiberg var där. Foto: SVT

Fullt på Möllevångstorget i Malmö – 1 maj samtidigt som MFF-supportrar laddade

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets 1 maj-manifestation, stor Palestinademonstration och samling för MFF-supportrar inför finalen av Svenska cupen i fotboll.

Det är fullt med folk och stort polispådrag på och omkring Möllevångstorget i Malmö just nu. SVT Nyheter är på plats.

MFF-supportrarna har faktiskt fått maka på sig. Polisen hänvisar dem till barer utanför torget, som är avspärrat för Vänsterns 1 maj-firande. De får i sin tur samsas med deltagarna i en stor demonstration för Palestina som startade från Rosengård på förmiddagen.

– Det är otroligt mycket folk här på torget. Folk är glada och samarbetet med polisen verkar fungera bra, säger SVT Nyheter Skånes reporter Julia Wiberg som är på plats.

– Solen skiner och slagorden skanderar över torget.

Cupfinalen en högriskmatch

Det är mycket folk som är ute och rör sig idag. Utöver Vänstern så arrangerar även Socialdemokraterna en 1 majdemonstration.

Dessutom väntas ovanligt många Djurgårdenfans till Malmö. Eftersom det är en cupfinal och inte en vanlig allsvensk match har bortalaget fått fler biljetter till sina supportrar.

Drygt 8 000 djurgårdare kommer att vara på plats vid avspark. De samlas före matchen i Kroksbäcksparken. Eftersom det här är en högriskmatch är polisen angelägen att hålla isär de båra supportergrupperna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är trångt runt Möllevångstorget under 1 maj. Här samsas flera demonstrationer med MFF-fans som laddar upp inför cupfinalen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.