Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Björn-Bentzen som är den enda polisen på plats vid tältlägret i Lundagård. Se videon för att höra honom berätta om hur det är på plats. Foto: Otto Johansson/SVT

Dialogpolisen om studentprotesten i Lund: ”Lugnt och fredligt”

Uppdaterad
Publicerad

Tältlägret i Lundagård växer till stöd för Palestina. Privatpersoner kommer och delar ut mat, det spelas musik och platsen kallas för Palestinagård på målade skyltar. En enda polis är på plats.

– Bilden är att detta är en icke tillståndsgiven demonstration utan arrangörer. Det är ett kollektiv som pratar med mig när jag ställer frågor. Det är en väldigt fredlig demonstration, man flyger drakar, delar ut mat. Väldigt lugnt och sansat, säger dialogpolisen Magnus Björn-Bentzen som är ensam polis på plats.

Än så länge finns det inget beslut om hur man ska hantera demonstrationen från polisens sida. Men så länge allt går lugnt och stilla till är det inga problem, enligt Magnus Björn-Bentzen.

Studentprotester mot Gazakriget

SVT Nyheter Skåne har fortsatt att försöka nå universitetsledningen för en intervju men har blivit nekade och hänvisade till rektor Erik Renströms blogg.

Många av demonstranterna på plats i Lundagård har även varit med och demonstrerat under Eurovision.

– Jag känner igen många här och har tagit i hand, säger dialogpolisen Magnus som erkänner sig sliten efter många dagars arbete under Eurovision i Malmö.

Ingen av demonstranterna på plats vill prata med media utan säger att inte en person kan vara allas röst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentprotester mot Gazakriget

Mer i ämnet