Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vansinnesfärden på E22 i Kristianstad – och hör hur passageraren kommenterar färden. Foto: Ur polisens förundersökning

”Du vann motorvägen, bror” – se vansinnesfärden på E22 i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Bil efter bil körs om i videoklippet som en av passagerarna – en youtuber med många följare – lade upp i sin story på sociala medier. Föraren ”vann motorvägen” men lyckan blev kortvarig – polisen såg filmen och nu är 22-åringen åtalad misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Det var en kväll i maj förra året som färden gick längs med E22 utanför Kristianstad, enligt åtalet. Youtubern som satt i passagerarsätet lade upp videoklipp från bilturen i sociala medier och det var på så vis polisen fick kännedom om det misstänkta brottet.

– Du skojar med mig, 256!, skriker youtubern i videon som du kan se ovan.

Youtubern, som bekräftar att han var på plats i Kristianstad den aktuella kvällen, säger sig inte minnas bilfärden.

– Jag är influencer och det var många som tog foto på mig. Jag fick åka i olika bilar så det är därför jag inte kommer ihåg, säger han i förhör.

Den nu åtalade föraren säger i förhör att han inte minns dagen. Han säger att han inte vet om det är han som kör bilen. Han förnekar brott.

Se delar av passagerarens filmklipp ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.