Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid en plats på stationshuset i Eslöv hände det att Kristina Warming fick städa kisspölar under sommaren. Hör henne berätta mer i videon. Foto: Anna Palmgren/SVT

Efter kiss och knarksprutor – förra kommunalrådet har städat upp Eslövs station

Uppdaterad
Publicerad

Ett otrevligt ställe. Så beskriver Kristina Warming stationshuset i Eslöv, som hon sedan i somras har städat. I början kunde hon hitta såväl kisspölar som knarksprutor. Men efter att situationen uppmärksammats i lokalmedia har läget förbättrats.

77-åriga Kristina Warming var kommunalråd för Moderaterna på 1980-talet, men företräder i dag den ideella integrationsföreningen Mixat som städar på stationen. När hon såg omfattningen av nedskräpning och otrygghet slog hon larm till kommunen, något som Skånska Dagbladet rapporterat.

Vid ett ställe hände det att Kristina Warming fick städa kisspölar, se henne visa i klippet ovan.

”Hopplöst med alla tuggummin”

Hon gjorde en orosanmälan gällande en man som under flera veckor sovit på stationen och var i behov av att få hjälp. Mannen var inte den enda. Kristina Warming uppskattar att mellan fem och sex personer haft stationshuset som sovplats. Hon berättar att personerna erbjudits hjälp och att de i dag inte är kvar på stationen. Var de tagit vägen vet hon inte.

Stationshuset har varit öppet dygnet runt, men nu har bolaget som äger byggnaden beslutat att låsa vänthallen under ett par timmar nattetid.

Kristina Warming upplever nu att det blivit mycket bättre och att fler personer värnar om att stationen ska vara en trevlig plats. Men skräp kommer fortfarande finnas att städa.

– Vi ska göra en satsning med alla tuggummin. Det är hopplöst med alla tuggummin som sitter som berg, säger Kristina Warming.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.