Foto: Mikael Nilsson

Efter skottlossning i Rosengård: 19-åring frias

Publicerad

I augusti dömdes en 19-åring till fyra år och fyra månaders fängelse för att ha skjutit en annan man i ljumsken. Nu frias 19-åringen i hovrätten.

Det var i mars i år som skottlossningen inträffade vid en parkering i Rosengård i Malmö. Händelseförloppet fångades på en övervakningsfilm. En man på cykel sköt en annan man i ljumsken och riktade sedan vapnet mot en kvinna som satt i en bil på parkeringsplatsen.

Tingsrätten konstaterade att det inte gick att fastslå identiteten på mannen på cykeln utifrån filmen, men 19-åringen dömdes ändå, då han pekats ut av både kvinnan som pistolhotats och två poliser. 19-åringen nekade, men dömdes för synnerligen grov misshandel, olaga hot samt grovt vapenbrott. Påföljden blev fängelse i fyra år och fyra månader.

Hovrätten ogillar nu åtalet och 19-åringen frias helt. De bedömer inte vittnesmålen som tillförlitliga, och hävdar därför att det inte går att fastslå att det var 19-åringen som sköt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer