Båda gamla och nya bilar var på plats. Foto: André Spång/Gunilla Fritze

Coronasäker bilträff i Kristianstad: ”Efterlängtat”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många månader i garage och verkstäder fick bilentusiaster visa upp sina åk. Under lördagen ägde för första gången på länge en bilträff rum i Kristianstad. 

Entusiasterna var många på parkeringen vid ett shoppingcenter i Kristianstad. Pia-Maria Lindahl, som vanligtvis besöker flera bilträffar i månaden, fick visa upp sin bil för första gången sedan pandemins start.

– Det är jätteefterlängtat, säger Pia-Maria Lindahl.

Initiativtagaren Henrik Haraldsson fick idéen från en kille i England som arrangerat en lyckad pandemisäker bilträff. Han är nöjd med evenemanget som hade nästan 200 anmälda bilägare.

– Folk vill ut och visa sina bilar och umgås, säger han.

Tydliga restriktioner

Henrik Haraldsson betonade i evenemanget att bilägarna skulle hålla avstånd, restriktioner som han tyckte besökarna lydde.

En av de var Max David Andersson som var på plats med några vänner. Han förklarade vad han saknat mest med bilträffarna.

 – Sitta här med mina bästa polare och bara njuta, säger Max David Andersson.

Se Pia-Marias pimpade vrålåk i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.