”Jag ville bara visa att det här händer i Eslöv”, säger ”Sara” som publicerade en film på när den 16-åriga pojken fick hjärt- och lungräddning i Eslöv. Foto: Ebba Torstensson

Elev föll från gymnasieskolans takterrass – dog av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på måndagen föll en elev ned från Carl Engströmsgymnasiets takterrass i Eslöv. Sent på måndagskvällen kom beskedet att han avlidit av sina skador. – Det är mycket tragiskt det som har hänt, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef för barn och utbildning i Eslöv.

På skolans facebook-sida skriver man:

”Vi på skolan har nåtts av det sorgliga beskedet att vår elev avlidit av sina skador. Våra tankar och kondoleanser går till hans familj och vänner. ”

Vid lunchtid på måndagen föll en elev ner från takterrassen från fjärde våningen på den stenlagda skolgården. Ett stort antal elever ska ha blivit vittnen till händelsen. Upplivningsförsök genomfördes på olycksplatsen och eleven fördes till sjukhus med ambulans.

– Det var första dagen igår och det var efter att alla elever hade samlats som det hände. Polisen är påkopplad på händelsen eftersom vi är skyldiga att ta kontakt med dem vid sådana här händelser, säger Kerstin Melén Gyllensten.

Ingen misstanke om brott

Polisen har än så länge inte påbörjat någon utredning.

– Det här är en tragisk enskild händelse, där vi inte misstänker något brott, säger kommunpolisen i Eslöv Mats Odestål.

Kyrkan öppen för alla under dagen

Svenska kyrkan har under förmiddagen varit öppen för bland annat bön och andakt och fram till 19.00 erbjuder de samtal med deras personal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.