Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Michael och Alice på Malmö latinskola har fått träna extra på finska och ukrainska inför Eurovision. I videon kan du se när de övar på sång och dansnummer. Foto: Johan Dernelius/SVT

Elever på Malmö latinskola är stand-in för Eurovisionstjärnorna

Publicerad

För att alla sång och dansnummer ska fungerar så smidigt som möjligt under musiktävlingen är nu ett gäng Malmöelever engagerade som så kallade ”stand-in”.

På Malmö latinskola råder sedan några veckor en febril aktivitet. Elever och lärare är engagerade i Eurovisionfestivalen. Eleverna har fått sig tilldelade en artist och ett nummer som de ska repetera på scenen. Allt för att scenograf, ljussättare, scentekniker och ljudteknikerna lättare ska kunna överföra bidragen till den stora scenen på Malmö Arena i början av maj.

– Jag är stand-in för Ukrainas bidrag. Det är en rap på ukrainska vilket inte varit helt lätt att öva in. Men nu har jag lärt mig lite ukrainska på kuppen, säger eleven Alice Fåhreus.

Den mångårige Eurovisionexperten Christer Björkman håller ett vakande öga på eleverna i Malmö latinskolas aula. Foto: Johan Dernelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet