Elsparkcykel började brinna i lägenhet

Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern fick föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Almgården i Malmö under lördagskvällen. Branden orsakades troligen av en elsparkcykel som börjat brinna under laddning.

Det var vid halvåttatiden på lördagskvällen som det började brinna. I lägenheten befann sig en kvinna i 60-årsåldern och två små barn. De flydde ut på balkongen och kunde hjälpas över till en annan balkong av grannar. Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans, men det två barnen klarade sig utan fysiska skador.

Ingen brottsmisstanke

Brand orsakades förmodligen av en elsparkcykel som började brinna när den stod på laddning i lägenheten. Elden spred sig först till en soffa och sedan till resten av lägenheten som fick omfattande brand- och rökskador. Det finns ingen misstanke om brott i  samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.