Äldre man lurad av falsk färdtjänst i Malmö

Publicerad

En man i 90-årsåldern misstänks under onsdagskvällen ha blivit bestulen av två män som utgav sig vara från färdtjänsten. – Polisen rekommenderar äldre personer att vara vaksamma, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid Polisen i region syd.

Mannen hade fått skjuts till sitt hem i Malmö av två personer som han trodde tillhörde färdtjänsten. När de kom fram till mannens hus hade männen följt med till bostaden och begärt pengar. Under tiden som mannens fru gått för att hämta pengar hade de gått in i huset. Efter det upptäckte paret att smycken saknades. Männen är därför misstänkta för att ha stulit smyckena.

Är det vanligt att sådant här händer?

– Just att personer som utger sig för att vara från färdtjänsten är inte så vanligt men det är vanligt att man till exempel säger att man kommer från hemtjänsten. Är man osäker kan man be om någon form av någon typ av legitimering och är man en anhörig som här äldre kan det vara bra att prata med dem om att vara försiktiga, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid Polisen i region syd.

Polisen har upprättat en anmälan och händelsen rubriceras som åldringsbrott samt stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.